Стефан Янев
Стефан Янев / БТА
Очаквам да се сформира работещ кабинет в обозрим срок, защото е необходимо за всеки един българин. От прочетените декларации от партиите, бих искал да откроя нещо – в много от тях чух приоритети, визии, които съвпадат със започнатото от служебното правителство, по отношение на контрола на харченето на публични средства, за здравеопазването, по отношение на подпомагане на бизнеса, за да може да е високотехнологичен и да дава висока добавена стойност. Това коментира пред журналисти служебният премиер Стефан Янев след края на първото заседание на 46-ото Народно събрание.

"Необходимостта от съдебна реформа е нещо, което всички българи очакваме. Не сме изненадани от критиките на ЕК в това отношение. Трябва необходимия консенсус, за да е фокусирано бъдещото правителство върху проблемите", коментира още министър-председателят.

На въпрос дали ще има министри от служебния кабинет, Янев уточни, че не може да коментира личности, а само управленска програма и цели. Той обаче не изключи такава възможност негови министри да влязат в следващия състав на редовено правителство. "Всичко е възможно, стига да се мине по този път, за който говоря. Принципът е следният - трябва да има програма, трябва да има коалиция, да са ясни приоритетите, които трябва да се изпълняват и след това е разговорът за личности, който може да бъде във всяка една посока", отговори на журналистически въпрос Стефан Янев дали е говорено с него икономическите ресори от служебния кабинет да продължат да действат и в бъдещия редовен.