И разградският представител на Доган не ходил на работа
И разградският представител на Доган не ходил на работа / снимка: Дарик - Разград, Радка Минчева

Двама от тримата заместник-областни управители на Разград от предишния мандат са ходили на работа през малка част от нормираното работно време. Това съобщи настоящият областен управител д-р Валентин Василев. Той разпоредил проверка след декларацията на Народното събрание относно отсъствията от парламентарна зала на лидерите на ДПС и БСП.

Проверката в Разград е извършена чрез магнитните карти, с които се влиза в сградата на общината, където се помещават и кабинетите на чиновниците от Областна администрация. Справката показала, че през януари 2009 г. заместник-областният управител Бехчет Сюлейман от ДПС е бил на работа 67 вместо регламентираните 170 часа, колежката му Евгения Кочанова от НДСВ е била в кабинета си 62 часа през този месец. Подобни са цифрите и за следващите месеци, като антирекордът е на Кочанова през юни - 12 часа. През останалото време двамата заместник-губернатори са били в отпуск, болнични или в командировка. На няколко дати обаче са получили средства за бензин на служебните коли и докато са си били в кабинетите си. За тези факти предстои допълнителна проверка, каза Василев.

Той съобщи още, че за служебния автомобил на Бехчет Сюлейман месечно са отпускани от бюджета на Областна администрация по 3000 лв. за бензин, а за месец септември, когато вече управляваше Василев, всички служебни автомобили са изхарчили гориво за 530 лв.