Искам да видя дали това включва дълбока промяна на ВСС и прокуратурата или освобождаване от един уморен и износен, изживял времето си кон, заяви депутатът
Това е важна политическа заявка, която се ползва от моята подкрепа. Въпросът е как това да не се превърне в поредния напразен опит при настоящия състав на ВСС. Как си представяме състав на ВСС, който да се произнесе обективно и да има резултати. Това заяви депутатът от ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в парламента.

Мария Габриел: Ще бъде внесено искане за освобождаване на Иван Гешев

Вторият въпрос е, че след странния инцидент с г-н Гешев, който повдигна толкова много въпросителни и съмнения за инсценировка - той вече е вероятно нетърпим и за онези сили, които досега го крепяха. Тук не става въпрос за освобождаване на един човек, който отдавна е изчерпал своята полезност, ако се смени например с човек като Сийка Милева, няма да има съществена промяна. Въпросът е каква е идеята на г-жа Габриел и на ГЕРБ да променим прокуратурата, ВСС, и цялата система, която прави възможна Гешев, Цацаров и Филчев. Идеята не е само смяна на някоя по-удобна фасада със същото съдържание, посочи той.

"Искам да видя дали това включва дълбока промяна на ВСС и прокуратурата или освобождаване от един уморен и износен, изживял времето си кон", посочи той.

"Решението е да продължим разговорите, за да намерим решение. Имаме коалиционни решения и се придържаме към тях", уточни още Христо Иванов.