/ Георги Димитров
Продължават консултациите на "Има такъв народ" за бъдещо управление. Последни на масата за преговори срещу най-голямата парламентарна сила в 46-ото НС ще седнат от Движението за права и свободи.

Срещата започва точно в 11 часа и се очаква след нея да стане ясно дали ДПС и ИТН биха могли да намерят някакви допирни точки, при положение, че всички парламентарни сили вече заявиха, че няма да подкрепят правителство, сформирано с движението.

Президентът: Ще връча мандат за правителство когато партиите постигнат резултат в преговорите

По същото време на "Позитано" 20 Корнелия Нинова ще поиска мандат от Националния съвет на БСП и коалиционните партньори за продължаване на разговорите с партията на Слави Трифонов. След срещата  ИТН в събота тя обясни, че макар да имат известни сходства, левицата няма да отстъпи по някои важни за тях теми като приватизацията на ББР, концесията на магистрали и отлагането на индексирането на пенсиите за 2022 г.

Все пак тя изяви готовност БСП да продължи разговорите с ИТН, като се очаква следващият им етап да бъде на експертно ниво. Същата готовност заявиха преди това и „Изправи се БГ! Ние идваме”, както и от "Демократична Бълария", с която имаше преговори в петък.

Борисов: След година народът ще се осъзнае и пак ще ни повика, за да спасяваме положението

Единствените изолирани от консултациите около сформирането на ново правителство са ГЕРБ, които не получиха покана за разговори.