Гъста мъгла затрудни движението по магистрала „Тракия”
Гъста мъгла затрудни движението по магистрала „Тракия” / снимка: БГНЕС, архив

Тежка мъгла се спусна над магистрала „Тракия” и затрудни движението. Най-тежко е положението на Петолъчката и в района на Бургас. Максималната видимост е до 100 м, съобщиха от областното пътно управление.

Ограничение на скоростта от 50 км/ч е въведено в района на град Поморие заради разширението на пътя за Слънчев бряг. Останалите ограничения, които важат за област Бургас, са предимно за тежкотоварните автомобили. Продължава рехабилитацията на пътя Елхово - Бургас. В участъците, които се ремонтират е въведено ограничение на скоростта.

Дюлински проход е затворен за тежкотоварни автомобили. За камиони с тегло над 10 т е забранено движението по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра поради концентрация на пътнотранспортни произшествия.

В сила е и забраната за движение на камиони над 20 т по стоманен мост на река Казан дере по пътя Провадия - Айтос. За 20-тонни камиони е забранено да се движат и по пътя Царево - Резово, където има и въведени ограничения на скоростта. По надлеза на пътя Бургас - Созопол към местността „Ченгене скеле” е забранено движението на превозни средства с тегло над 3,5 т паради авария на носещата конструкция на надлеза.

Кръстовището Созопол - Приморско между вилно селище „Каваци” и ваканционно селище „Дюни” е затворено за движение.

От 50 до 200 м е намалена видимостта в Новозагорско заради мъгла. По-гъста е мъглата в Нова Загора и по пътя Нова Загора - Съдиево от 50 до 100 м. Ограничение във видимостта има и на магистрала „Тракия”, в новозагорския участък, мъглата там е от 100 до 200 м. В останалите общини пътните настилки са сухи, а видимостта навсякъде е добра. В планинските райони, по високите части и усойните места има и частични заледявания, които са обработени. Движението там е при зимни условия.