Горещи телефони за американските бази в България
Горещи телефони за американските бази в България / netinfo

Две горещи телефонни линии за въпроси, свързани с присъствието на американски военни сили в страната, ще обслужват Сливен и пловдивската община “Марица”.

Това съобщи пресаташето на американското посолство в България Шели Сийвър по време на среща с жителите на село Граф Игнатиево. Там се намира авиобазата, в която престои да бъдат разположени щатски военновъздушни сили.

В селото ще функционира и информационен център, който е част от дългосрочната кампания за популяризиране на присъствието на американски военни сили на територията на България. На телефон 95 42 05 всички жители на община Марица могат да задават въпроси, отговори на които ще бъдат дадени по време на следващата среща в Граф Игнатиево, планирана за 18 януари 2007 година.

Американските военни активно ще участват в реализирането на хуманитарни и инфраструктурни проекти, свързани с интересите на местното население, подчерта Шели Сийвър.

В рамките на последното учение “Сентри лайън”, проведено на авиобаза “Граф Игнатиево, военномедицински корпус на въздушната гвардия на щата Орегон извърши безплатни офталмологични прегледи на четири пловдивски села.

Подобна практика ще има и занапред, потвърдиха представители на Генералния щаб и американското посолство, които участваха в срещата.

Други новини от Пловдив