/ Правителствена информационна служба
Първо да си плати данъците, призова го финансовият министър
Васил Божков е поредният богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези. Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори от Народното събрание на укриващия се в Обединените арабски емирства Васил Божков. Финансовият министър призова бизнесмена да плати това, което дължи на държавата. 

"Независимо от опита за внушения, аз нямам претенции към г-н Божков, освен за едно. През всичките години, през които той се е занимавал с хазартна дейност, той е плащал по-ниски такси. И в момента г-н Божков би могъл да заплати на държавата това, което не е заплатил навреме. Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти", каза още Горанов. 

„Не разбирам аргументите на г-н Божков за моята оставка. Аз не нося вина затова, че негови служители заедно с членове на Комисията по хазарта са прилагали грешно Закона за хазарта", отсече Владислав Горанов по повод думите на Божков по бТВ, че си е контактувал с него по хазартни въпроси.

„Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България. Ако той, както за мен странно се изрази, е получил подобна консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже, тогава аз ще понеса своята отговорност, не само политическа, заяви финансовият министър. 

Премиерът Бойко Борисов по същия повод пък коментира, че никога Горанов не е твърдял, че не познава Васил Божков.

"Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор.", коментира пред "Сега" премиерът. По повод обвиненията на Божков, че държавата му е отнела бизнеса, Борисов се възмути: "Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта."

"Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент", добави Борисов.