Гонят нелоялните служители от полицията
Гонят нелоялните служители от полицията / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Засилен контрол на лоялността на служителите в МВР е сред приоритетите на новото ръководство на министерството, както и в Столична дирекция „Полиция”, съобщи главният секретар на министерството Павлин Димитров при представянето на новия директор на софийската полиция Николай Янев.

Има много нелоялни служители, които използват статуса си на полицаи, за да контактуват с престъпните групи и да подпомагат дейността им, посочи Димитров. Сред приоритетите е и подобряването на полицейското разследване, като целта е да се усъвършенства структурата на разследващата полиция. Новото ръководство на МВР ще работи и за постигане на ново поведение на полицаите на улицата, те трябва да бъдат близо до хората и да контактуват постоянно с тях, допълни Павлин Димитров. Той коментира, че кредитът на доверие към органите за обществен ред и сигурност е доста разклатен. Според него хората очакват нова организация на полицейската работа, професионализъм и по-висок морал.

Главният секретар на МВР благодари на досегашния директор на СДП Румен Стоянов за положените усилия и добави, че кадровата смяна е закономерна.

Новият директор на СДП Николай Янев поиска време да се запознае с работата на дирекцията. Който работи съвестно, дава всичко от себе си, има виждания за развитието в МВР, ще остане на работа, каза Янев. Той беше категоричен, че при подаден сигнал, ще уволнява нелоялните служители.