Гневни пътници застанаха пред експресен влак на гара Илиянци
Гневни пътници застанаха пред експресен влак на гара Илиянци / DarikNews.bg, архив
Гневни пътници застанаха пред експресен влак на гара Илиянци
92076
Гневни пътници застанаха пред експресен влак на гара Илиянци
  • Гневни пътници застанаха пред експресен влак на гара Илиянци

Недоволни пътници на БДЖ от влака между София и Мездра блокираха линията на гара Илиянци и възпрепятстваха движението на експреса от София за Горна Оряховица снощи. Причината за бунта на пътуващите е, че техният влак, който вече е пътувал с 26-минутно закъснение, е трябвало да влезе в отклонение и да пропусне бързия влак. Хората са застанали на линията, а експресът е успял да спре едва на 2 метра от тях.

Изнервени пътници рисковано блокираха влак на гара Илиянци

Недоволни пътници на БДЖ причиниха кризисна ситуация на гара Илиянци. Вечерният влак от София за Мездра тръгва още от началната си гара с 26 минути закъснение и малко по-късно е насочен към отклонение на гара Илиянци, за да пропусне експресът между София и Горна Оряховица, който също се движи със закъснение - от 53 минути.

Пътниците обаче не са съгласни влакът им да се забави още и около 50-60 човека излизат на релсите и блокират коловоза, по който се движи експреса за Горна Оряховица. Бързият влак, който по разписание навлиза в гарата със 60 км/ч, успява да спре едва на 2 метра от протестиращите на релсите хора.

БДЖ работи усилено за намаляване на проблемите с жп транспорта

Полицията не успява да освободи движението и железопътната компания е принудена да изпълни искането на протестиращите. Така експресният влак е принуден да се движи след пътническия с още 35 минути закъснение заради престоя на гара Илиянци и допълнително време, което се натрупа на всяка гара по маршрута.