/ Георги Димитров
Главният прокурор предлага на служебния вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев създаването на съвместни екипи между прокуратурата, МВР и ДАНС, които да извършват първоначален анализ, а впоследствие и постоянен мониторинг на наличните данни за шест категории престъпления.

Главният прокурор: Провалът на борбата с престъпността е с размери почти на национална катастрофа

В писма до МВР и до ДАНС, обвинител номер едно описва шестте категории престъпения – организирана престъпност, корупция по „високите етажи“ на властта, конвенционална (битова) престъпност, трафик и разпространение на наркотици, телефонни и интернет измами, нелегална миграция.

Ден по-рано обвинител номер 1 представи  пред Националното съвещание на прокурорите три групи мерки срещу престъпността и корупцията.

Гешев: Връщат се форми на престъпността, които смятахме за изчезнали ези екипи в спешен порядък ще

Тогава Гешев обясни, че съвместните екипи от прокурори и служители на МВР и ДАНС ще организират и провеждат съответните действия съгласно функционалната компетентност на всяка от институциите.
ПРБ