Не съм запознат със сигнала до Софийска градска прокуратура, нямам какво да добавя. Това коментира пред журналисти в Търговище главният прокурор Иван Гешев във връзка със съобщението на СГП за сигнал за евентуално извършено престъпление против правосъдието и против финансовата система от бивш министър на вътрешните работи, който в момента е народен представител.

Проверяват бивш вътрешен министър за пране на пари и осуетяване на разследване

"Предполагам, че е възложена проверка на КПКОНПИ, защото това е органът, който трябва да извършва проверки на лица с имунитет", добави обвинител номер 1.

По-рано в парламента трима депутати, които са били министри на вътрешните работи коментираха информацията.

Бойко Рашков от „Продължаваме Промяната“ определени информацията като погрешна, фалшива, злонамерена и очерняща доброто му име.

Бойко Рашков: Прокуратурата да каже кой е ексминистърът, разследван за пране на пари

Христо Терзийски и Младен Маринов, бивши вътрешни министри, понастоящем народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, също коментираха дали са въпросните лица, които прокуратурата проверява за възпрепятстване на правосъдието и пране на пари. Младен Маринов заяви, че няма информация да е търсен или проверяван. Христо Терзийски заяви също, че не се разпознава в съобщението.
Ралица Николова/БТА