ГЕРБ бойкотира официалния коктейл за празника на Съединението
ГЕРБ бойкотира официалния коктейл за празника на Съединението / netinfo
Нито един представител на ГЕРБ, включително и общинският лидер и председател на Пловдивския общински съвет Йордан Кюмюрджиев, не уважи официалния коктейл, даден снощи от кмета Славчо Атанасов в хотел “Санкт Петербург” за Деня на Съединението, който е и празник на града. На него за кратко присъстваха президентът Георги Първанов и премиерът Сергей Станишев. Хората на Бойко Борисов празнуваха заедно с малките десни партии на алтернативно тържество в хотел “Империал”, където дойдоха и лидерът на ДСБ Спас Гърневски и заместник-председателят на СДС Чавдар Марев.

Отсъствието на официалните коалиционни партньори на кметската партия ВМРО бе основна тема на коментари сред присъстващите съветници и депутати от левицата. Те го разчетоха като “окончателен разрив в мнозинството”. Единствените представители на десницата на кметския коктейл бяха от ССД.

Не съм изненадан, лаконично коментира Славчо Атанасов. Като очевадна липса на политическо възпитание и неуважение към града точно в деня на неговия празник определи отсъствието на ГЕРБ председателят на групата червени съветници Николай Радев.

Не търсете демонстрация, правим отделен коктейл, тъй като получих само четири покани за официалния, а имам 10 гости от страната, коментира Йордан Кюмюрджиев. Освен това не било приемливо по обяд партийните активисти да подписват заповеди за уволнение на правителството, а вечерта да седнат на софра с премиера, добавиха съветници.

Малко по-рано обаче Кюмюрджиев заяви, че ГЕРБ отказва да бъде в ролята на магарето, носещо на гърба си ВМРО и повтори, че оттук нататък групата общински съветници няма да прави компромиси в името на коалиционния мир. Досега сме гласували в Общинския съвет решения, с които не сме съгласни и които противоречат на обещанията ни да се сложи край на заменките и разпродажбата на общинска собственост, призна Кюмюрджиев. Според него на тази практика вече се слага точка.

Други новини от Пловдив