Днешните избори са много позитивни и те ще донесат ново бъдеще за България и хората в България. Коментарът направи Румен Радев, кандидат за президент, подкрепен от БСП, след като упражни правото си на глас в столичния квартал „Редута."

В деня на избори не трябва да се правят сметки какво би станало след тях, каза Плевнелиев

"Мисля, че водихме етична кампания от начало до край", посочи той.

Затова, по думите му, моралната победа е налице, но политическата зависи от гласа на всеки един. Той призова да няма самоуспокоение.

"Нека българските граждани да излязат днес до урните, нека се поздравим с легитимно избран президент, а това зависи от всички нас", заяви ген. Радев.

Борисов: Готов съм за оставка и няма да участваме във властта, ако загубим днес

Попитан дали очаква министър-председателят да подаде оставка, той каза, че премиерът достатъчно добре се анализира сам.

"Достатъчно гадатели и гадателки видяхме на тези избори, включително на правителствено ниво, нека изчакаме резултатите", каза ген. Радев на въпрос дали е готов да състави служебно правителство.

На въпрос на чужда медия той отговори на английски език, че се надява тези избори да са наистина позитивни и да донесат ново бъдеще за България и българските граждани.

„Гласувах за победата, за доброто на България, защото страната ни има нужда от силни хора, от личности, от водачи". Това заяви от своя страна кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова, която по традиция гласува в 11:00 ч.

Тя заяви, че пред нас има много предизвикателства, но са много и трудностите. „Затова начело на държавата трябва да стоят хора, които знаят какъв е националният ни интерес и да могат да го отстояват. Имаме нужда от това за една млада и енергична страна, която ще бъде равностоен участник в ЕС, която ще има своето водещо място тук на Балканите", подчерта Йотова.

На въпрос дали трябва да има връзка между президентските и парламентарните избори, тя заяви, че не познава нито една страна в Европа, а и не само в нея, в която да се поставя зависимост между президентските и парламентарните избори.

„Ако г-н Борисов не е разбрал, в България има разделение на властите. И е крайно време след 27 години преход да е ясно, че не може да има една държава и една партия, която да управлява всички нас като поданици, а не като граждани", каза още Йотова.