Фалшифицираха подписа и на русенския кмет
Фалшифицираха подписа и на русенския кмет / снимкa: БГНЕС
С фалшив подпис на русенския кмет е била демонтира спирка на бул. „България" в крайдунавския град. За случая съобщи пред Дарик градоначалникът Божидар Йотов.

Сигналът за демонтажа е подаден до общинската охранителна фирма КООРС снощи. Документът е бил показан от хората, които вече били нарязали съоръжението. Щетите са за около 5000 лева, каза още кметът Йотов.

„По този начин не бива да се постъпва. Нека видим какви наказания ще има най-после за такава вандалщина, за кражба. Факт е, че за пръв път ми се случва подобно нещо, неприятно е. Не съм притеснен, но съм неприятно изненадан”, каза русенският кмет.

В началото на октомври подобен случай имаше със столичния кмет Бойко Борисов. Тогава той сезира прокуратурата за нотариален акт, в който фирма „Сида-С” се признава за собственик на 14 декара общинска земя в квартал „Стрелбище”. Имотът, остойностен на близо 14 милиона евро, е получен след сделка, узаконена с подписа на столичния кмет – подпис, за който Борисов твърди, че не е дал.

През тази година столичният кмет предаде в прокуратурата няколко сигнала за документи с фалшифицирани подписи както на него, така и на главния архитект на столицата.