/ БГНЕС
Днес европейският комисар по въпросите на бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер ще бъде на официално посещение в България.

Програмата му включва срещи с министър-председателя Бойко Борисов и с президента Румен Радев. Предвидени са разговори със заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, с министъра на финансите Владислав Горанов, с министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, както и с представители на две парламентарни комисии в Народното събрание.
 

БГНЕС


От 12.00 до 13.00 ч. комисар Гюнтер Йотингер ще отговаря на въпросите на българските граждани на тема "Бюджет за бъдещето на Европа". Гражданският диалог ще се проведе в Аулата на Софийския университет, където гостите ще могат да задават въпросите си на живо. Участието в дискусията e със задължителна предварителна регистрация.

Поради мерките за сигурност на място гостите се приканват да дойдат половин час по-рано и да носят със себе си документ за самоличност, уточняват от пресофиса на ЕК в София.