/ netinfo
Един от задържаните надзиратели на затвора във Варна остава в ареста, а другите двама са пуснати под домашен арест, информира БГНЕС.
 
Варненският окръжен съд определи поотделно мерките за неотклонение на всеки от тримата задържани надзиратели, за да не комуникират те помежду си. Задържаните са Милен Добрев, Николай Тонев и Стоян Петров. Тонев, който е смятан за ръководител на групата, е оставен в ареста, а Добрев и Петров са под домашен арест.

Надзиратели пускали навън затворник автокрадец, задържаха ги (ОБЗОР)
 
Тримата надзиратели от Варненския затвор бяха задържани след акция заради това, че срещу пари пускали в отпуск автокрадец. Обвиненията срещу тях са нарушаване на служебните задължения с цел да набавят за другиго облага, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Окръжният прокурор на Варна: Задържаните надзиратели са опитни служители
 
Със започнатото досъдебно производство бяха установени шест случая за времето от 31 май до 18 юли тази година, в които длъжностните лица от Варненския затвор са освобождавали нерегламентирано лишения от свобода, като са му позволявали да напуска територията на затворническото общежитие.
 
Затворникът изтърпява наказание лишаване от свобода за срок от шест години и осем месеца по присъда на Пловдивския военен съд за участие в организирана престъпна група, специализирана в кражби на автомобили. Към днешна дата му остават да изтърпи още четири години и четири месеца.
БГНЕС