Две нови жертви на COVID-19 у нас. Става въпрос за 81-годишен мъж от Стара Загора и 58-годишен мъж в София, който е бил настанен в "Пирогов".

457 души с COVID-19 у нас, 25 са оздравели

Пациентът от Стара Загора е издъхнал в болницата в четвъртък. Бил е приет с декомпенсиран диабет и кетоацидоза. „Проявил е белези на коронавирусна инфекция и такава на дихателните пътища.

МС

Много бързо е развил двустранна бронхопневмония и дихателна недостатъчност“, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Оперативния щаб. 

Общо 477 души са заразените с коронавирус в България до момента. През изминалото денонощие диагностицираните с положителна проба за COVID-19 са 28 души. От тях 8 са приети в болница. Най-младият излекуван пациент е на 27 години, а най-възрастният - на 81.
 
 
Брифинг на Националния оперативен щаб

Брифинг на Националния оперативен щаб

Публикувахте от Новините на NOVA в Четвъртък, 2 април 2020 г.


След проведенето тестувано на народни представители и контактувалите с тях стана ясно, че и съпругата на Хасан Адемов от ДПС е заразена с вируса, обявиха на брифинга. 

„В четвъртък в „Пирогов“ е приет и арестуван мъж, който има признаци на коронавирус. Той е изследван. Постъпило е и дете на 4 години с двустранна бронхопневмония и с изливи в белите дробове. Все още обаче не е интубирано. То също трябва да бъде изследвано", каза още генералът. 

Той обяви, че повечето тестове, с които се работи във ВМА и в другите болница, са от дарения. „Вчера ми се обади Цвета Караянчева и ми съобщи, че ГЕРБ иска да си заплати тестовете“, поясни Мутафчийски.

На въпрос кой покрива лечението на тези, които не са здравноосигурени, Мутафчийски обясни, че Социалното министерство се грижи за всички социално слаби.

Нова жертва на COVID-19 у нас, 40-годишен мъж издъхна в „Пирогов“

За последните 24 часа нови заразени има в следните градове: София – 21; Пловдив - 2; Смолян – 2 ; Бургас - 1; Кърджали - 1; Велико Търново – 1. "Общо 28 са заразените с коронавирус през изминалото денонощие. В София случаите са 21, в Пловдив - 2, Смолян – 2, Бургас - 1, Кърджали - 1 и Велико Търново – 1.

Препоръчат на болниците да не спират приема на други болни. "Скоро ще го предложим да се разшири диапазонът на действие на болниците", каза Мутафчийски.

"Към този момент състоянието на мъжа от семейството на двете жени, които починаха в Благоевград, е средно. Болниците работят безотказано", посочи ген. Мутафчийски.

Има комуна с 14 човека, от които 7 са заразени. Там нещата функционират на същия принцип, както в едно семейство. В затворите все още нямаме изолиран случай.