Две банди опитват да завладеят наркопазара в София
Две банди опитват да завладеят наркопазара в София / Sofia Photo Agency
Два банди опитват да завладеят наркопазара в София
32763
Два банди опитват да завладеят наркопазара в София
  • Два банди опитват да завладеят наркопазара в София

Две големи престъпни групи се опитват да завладеят пазара на наркотици в София, съобщи пред Дарик началникът на СДВР комисар Валери Йорданов. Наркобандите вече използват за пренос на дрога лица без криминални регистрации, за да могат те да останат на свобода след операция на полицията.

Амфетамините остават най-продаваната дрога в столицата заради ниската им цена и широкото разпространение по дискотеките. "Той е сравнително по-евтин от другия вид наркотик. За съжаление доста от младите хора го ползват по купони, при посещение в дискотеки, говорим предимно за екстази, за този род наркотични вещества", каза комисар Йорданов.

Целта на полицията е да елиминира двете банди, преди те да са набрали достатъчно сила и пари. "В момента има две такива организации, които се стремят да се наместват на пазара. Нашата цел е преди тяхното събиране на достатъчно капитал и мощ, да ги ударим и да ги елиминираме", уточни пред Дарик комисар Валери Йорданов.

Пет-шест са групите в града, които се занимават с крупни грабежи и кражби от търговски обекти, съобщи още Валери Йорданов. Той уточни, че след всяка кражба престъпните банди изчезват в чужбина, където харчат парите. МВР разполага с данни, че част от групите, които извършват грабежи в София, правят същото и на територията на други държави в ЕС.

По повод убийството на Боби Цанков Валери Йорданов обясни, че единият от двата получени сигнала се е оказал неверен и полицията в момента работи по другия.