Двама заместник-министри ще има здравеопазването
Двама заместник-министри ще има здравеопазването / БГНЕС

Детското здравеопазване, укрепването на системата за спешна медицинска помощ, разработване на нова методика за финансиране на болничната помощ - това са част от приоритетите на новия екип на Mинистерството на здравеопазването.

Двама са назначените заместник министри - д-р Валерий Митрев, по въпросите на медицинското обслужване, здравното осигуряване и отношенията със съсловните организации, и Любомир Гайдов, който ще отговаря за сектора на общественото здравеопазване и управлението на програми и проекти в областта на здравеопазването, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Просрочените задължения на болниците към края на юни са се увеличили с 64% спрямо 31 декември миналата година, съобщиха от здравното министерство и в момента са 51 788 000 лв. Сред първите административни мерки, предприети от министерството, е уволнението на досегашния борд на директорите на болница „Св. Георги" в Пловдив - доц. д-р Илия Баташки, доц. д-р Федя Николов, доц. д-р Георги Сафев и доц. Асен Атанасов и е назначен нов, в състав доц. Божидар Хаджиев, Костадин Атанасов и д-р Веселин Иванов.