Двама съветници от Разград на прокурор заради конфликт на интереси
Двама съветници от Разград на прокурор заради конфликт на интереси / снимкa: DarikNews

24 сигнала за нарушения на Закона за предотвратяване на конфликт на интереси ще подаде в специалната комисия към местния парламент в Разград лидерът на Центъра на неправителствените организации Георги Милков. Информацията за двама от съветниците ще бъде изпратена и в прокуратурата.

Председателят на бюджетната комисия в Общински съвет – Разград чрез фирмата си "Хранкомерс" е спечелил три обществени поръчки на местната управа и по този начин е в нарушение на Закона за предотвратяване на конфликт на интереси. Това съобщи лидерът на Центъра на НПО в Разград Георги Милков. Договорите на Добрин Добрев от коалиция "Социалдемократи за Разград" са сключени една година след като той е избран за общински съветник. Друг местен парламентарист – Симеон Захариев от БСП, е председател на Регионалната търговско-промишлена камара, която е собственик на фирма "Регпал", която пък извършва оценки на общински имоти във връзка с тяхната продажба. Тези два случая ще бъдат дадени на прокуратурата, категоричен бе Милков.

В специалната комисия към местния парламент той внася още 22 сигнала нарушения на Закона за конфликт на интереси. Те са свързани с участие на съветници или общински служители в ръководствата на граждански сдружения, ползващи общински имоти и с назначения в служби на общинска издръжка на близки роднини. Сред тях е и съветника от "Зелена България" Ивайло Ганев, който гласува общинския бюджет, изготвен от майка му – главният счетоводител на община Разград Минка Ганева. Сигналите касаят общинския кмет, един от неговите заместници и осем общински съветници, останалите са за служители в звена на общинска издръжка.

До днес няма регистрирани заявления за напускане на местния парламент заради конфликт на интереси, съобщи председателят на Общински съвет – Разград Стоян Стоянов.

Новини от Шумен