Докладът на КЗД за миналата година скара депутатите
Докладът на КЗД за миналата година скара депутатите / снимкa: Sofia Photo Agency
Докладът на КЗД за миналата година скара депутатите
22762
Докладът на КЗД за миналата година скара депутатите
  • Докладът на КЗД за миналата година скара депутатите

Депутатите отхвърлиха доклада за дейността на Комисията за защита от дискриминация за миналата година. Още вчера депутати от мнозинството разкритикуваха доклада с аргумента, че са харчени милиони, а органът се е самосезирал само четири пъти през 2008 г. Днес отново депутатите от БСП и ДПС защитиха комисията, докато ГЕРБ, "Атака" и Синята коалиция разкритикуваха органа.

"Това е институция, която не е нужна, защото, ако има такава институция, трябва да приемем, че в България има дискриминация", посочи Павел Шопов.

"Това е политически цинизъм, но, ако сторите и следващата стъпка и предприемете действия за закриване на комисията, основният управляващ субект би обслужил програмните цели на коалиционния си партньор "Атака", аргументира се Лютви Местан.

"Вие продължавате да налагате тезата, че някой на нас ни върти главата и в един момент това ще ви изиграе лоша шега", увери Георги Икономов.

"Много се надявам исказването на г-н Икономов да не е съдържало елемент на заплаха, защото така прозвуча", отвърна му Местан.

"Самият опит да се сведе този дебат за дейността на комисията в дебат "за" и "против" ДПС, според мен, е израз на безсилие от страна на мнозинството", смята Мая Манолова.

Председателят на комисията Кемал Еюп изрази съжаление, че дебатът по доклада се е политизирал и отрече обвиненията, че органът действа пристрастно. "Никога те сме взимали политически решения и не сме правили политически назначения", каза още Еюп.