Доган за Чаушев: И осъденият има последна дума
Доган за Чаушев: И осъденият има последна дума / cнимкa: Sofia Photo Agency

Тройната коалиция трябва да направи равносметка и от гледна точка на последните събития в страната дали са необходими промени в кабинета, заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган преди заседанието на Централния съвет на партията, който обсъди актуализираната програмата за управление на страната.

По думите му трудно на този етап може да каже, дали са нужни такива промени. Той посочи, че само от компетенцията на Тройната коалиция е да реши дали да има промени в статуквото. На въпрос дали зам.-министърът на външните работи Феим Чаушев трябва да бъде отстранен заради казуса с двойната му самоличност Доган заяви "Ако не в събота, понеделник ще имате окончателен отговор. Дори на осъдените се дава последна дума. Може би тази версия, която вие лансирате е вярна. Може би не е изцяло вярна. Когато се решава съдбата на един човек трябва да се вземе и неговото становище. Аз съм бил съден и знам, дори по тоталитарно време се даваше възможност за последна дума."

Ръководството на ДПС ще изслуша зам.-министър Феим Чаушев, след като той се върне от чужбина и едва тогава, ако има нужда, ще бъде изразено някакво политическо отношение, коментира заместник-предесдателят на движението Лютви Местан.

Във връзка с искането на ДСБ движението да излезе с декларация, че няма да подкрепи сепаратистки действия в Кърджали след признаването на Косово, Лютви Местан заяви, че моделът на ДПС не предполага подобно нещо. “Ние сме партията на интеграцията”, категоричен беше той.