Доган се обясни в „любов” на Костов
Доган се обясни в „любов” на Костов / cнимкa: Sofia Photo Agency

„За разлика от Иван Костов аз никога не съм крал в живота си”. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган, коментирайки искането на „Демократи за силна България” Комисията за борба с корупцията в парламента да провери произхода на средствата, с които са купени имотите му.

Пред журналисти преди началото на редовното заседание на Централното оперативно бюро на движението Ахмед Доган каза, че ДСБ и лично г-н Костов, когото много обича, явно има объркване на фундаментални понятия. Миналото се забравя, но не чак толкова лесно. В случая по думите му става въпрос за поговорката: „Крадецът вика: Дръжте крадеца!” Той подчерта, че ДПС винаги са били за откритост и разследване.

ДПС ще бъде съвносител на проекта за промени в Закона за МВР. Това съобщи след заседанието на ръководството на движението заместник-председателят на партията Лютви Местан. Той обяви, че ДПС като цяло подкрепя духа и философията на предложенията и е готово да поеме политическата отговорност. Местан аргументира решението с мотива, че проблемът е значим както за европейските партньори, така и за българската общественост.