Доган не давал инженерни решения, а само идейни проекти
Доган не давал инженерни решения, а само идейни проекти / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Темида в момента се оказва силен медиен натиск по делото срещу Ахмед Доган. Това каза пред бТВ тази сутрин зам.-председателят на ДПС Камен Костадинов. Той обаче беше категоричен, е вярва на българското правосъдие, а моралът в постъпката на Доган трябва да се търси единствено в закона. Костадинов каза, че върху съда се оказва натиск както от парламентарната комисия за конфликт на интереси, така и от медиите, но изрази увереност, че решението ще е справедливо.

Заместник-председателят на ДПС заяви, че е напълно ясно за какво са били платени хонорарите на Ахмед Доган, а прокурорът не е бил добре подготвен. По думите на Костадинов, никой не е казвал, че бившият мандатоносител е давал инженерни решения. По време на вчерашното заседание адвокатът на политика Румен Еленски обясни пред съда, че Доган е получил хонорара от 1,6 млн. лв. заради познанията си по маркетинг, а не като хидроинженер.

Работата на Доган е била в полза на възложителите и всъщност се е изразявала в идейни проекти и проучвания за привличане на инвеститори. Според Костадинов, обектите нямат нищо общо с „Цанков камък" и каскадата „Горна Арда".

„Нито един от проектите, по които лидерът на ДПС Ахмед Доган е бил консултант, не е реализиран. Затова той не може да бъде обвинен, че е повлиял, за да бъдат финансирани", коментира още Костадинов. Говорителят на ДПС пожела на България да има повече политици, които не са лицемерни с избирателите си и говорят това, което мислят, какъвто е Доган.

Костадинов използва изявата си, за да отхвърли като недостоверни слухове, че здравословното състояние на лидера на ДПС не е добро и това е причината той да отсъства от съдебните заседания.