Димитър Вучев свидетелства по делото срещу Баретата
Димитър Вучев свидетелства по делото срещу Баретата / Sofia Photo Agency, архив

Димитър Вучев свидетелства пред Софийския градски съд по делото срещу Златомир Иванов и още няколко души, обвинени за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици.

Разпитът на Вучев продължи около три часа, като в повечето време свидетелят преповтори предишните си показания. Вучев свидетелства веднъж досега, но тъй като делото започна отначало, се наложи да бъде повикан отново. Той беше редовно призован за предходното съдебно заседание, на което не се яви.

Тогава съдът му наложи глоба 500 лева и разпореди Вучев да бъде доведен принудително за днес. В началото на заседанието Вучев заяви, че не се е явил пред съда миналата седмица, защото бил предупреден от свой съсед, че ако отиде в съда, ще бъде убит. По думите на Вучев, съседът му научил това от свой познат, пише БТА.

Златомир Иванов-Баретата е подсъдим заедно с още 20 души, като според прокуратурата той е ръководител на престъпна група. Заедно с друг от подсъдимите - Мартин Димитров, Златомир Иванов е подсъдим и за убийството на Румен Стефанов от Перник. Съдебното заседание ще продължи следобед.