Имаме заседание на парламентарната група (ПГ) в централата на партията. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова преди началото на пленарното заседание.

"Аз идвам, защото имам ангажимент към Председателския съвет", уточни тя. На въпрос за лидерска среща, Атанасова коментира, че те са нещо регулярно във формата на "некоалицията". Има много теми, които трябва да бъдат детайлно анализирани, включително и как се изпълнява управленската и законодателната програма.

Петков: Цяла България чака бюджета, ще трябва да продължим да работим заедно

Нека да подчертая, че тази управленска програма беше подписана от министър-председателя, включително и ротационния такъв, и с нея се ангажираха двете парламентарни групи - ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), посочи тя. 

"За нас е важно сега да направим анализ, почти шест месеца след началото на управлението, как се движат всички реформи, всички законодателни и управленски инициативи, кои от министрите се справят добре, кои - не", коментира Атанасова. 

"Притеснява ни фактът, че се взимат решения, включително и предложения за законодателни инициативи, без да са обсъдени с нас", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

По думите на Атанасова един такъв пример са данъчните закони, други примери са по отношение на кадровата политика.

Атанасова каза, че все още се чудят защо заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е все още на поста си. Преди изборите председателят на парламента Росен Желязков запозна парламентарните групи с доклад на ДАНС.

В него се посочва, че Стойнев е заснел с личния си телефон кодовете за сигурността на машинното гласуване. Това стана причина парламентарни сили да поискат отмяна на машинното гласуване. 

Атанасова съобщи, че ГЕРБ ще има Национално събрание през уикенда с областни координатори, избрани кметове, народни представители.  
Десислава Антова, БТА