Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви пред журналисти, че с ГЕРБ трябва да продължат да работят заедно, тъй като по негови думи има много закони за приемане и вето, което трябва да се отхвърли.

"Ние знаем, че след изборите трябва да се направи ревизия, човек да осмисли резултатите си и за колегите предполагам, че са трудни моменти. Все пак изборите свършиха и ги призоваваме да дойдат в зала, за да може да работим, има много закони", заяви Петков пред журналисти.

ГЕРБ се събира на национално съвещание

"Цяла България чака бюджета, така че ние ще трябва да работим заедно, има вето, което трябва да се отхвърли, така че нашия призив е - разбирам, че тези ревизии трябва да се случат, трябва да се случат, трябва да се обсъдят нещата", допълни Петков.

"Ние всички сме платени от народа да работим в парламента и ще ги чакаме", допълни той.

"Ние няма да се регистрираме днес, ако те не дойдат, защото от друга страна няма да дадем възможността "Възраждане" и хората около тях да видират законодателните процеси", каза Петков.

Той добави, че от ПП-ДБ са напълно готови за срещи и на разговори с ГЕРБ, защото по негови думи "целия народ нас чака и всичките реформи нас чакат".

Според него законодателните процеси могат да се случат, само ако всички са в зала.