Депутатите обсъждат в сряда доклада за посещението в ДАНС
Депутатите обсъждат в сряда доклада за посещението в ДАНС / cнимкa: Sofia Photo Agency
Депутатите от подкомисията за контрол над спецслужбите в Народното събрание отложиха за сряда обсъждането на доклада за резултатите от проверката си в ДАНС по разработката „Галерия”. Татяна Дончева коментира, че конфликтът в ДАНС трябва да се реши в интерес на националната сигурност.

След продължило два часа и половина заседание, депутатите не успяха да приключат доклада си за посещението в ДАНС и отказаха да съобщят какви изводи са формулирали и какви нередности в работата на агенцията са посочили.

Единствено Татяна Дончева коментира, че „конфликтът в ДАНС трябва да бъде решен в интерес на националната сигурност”. „Аз нямам никаква представа защо се тиражират най-различни числа за мои разговори с Огнян Стефанов. Защото аз, след като погледнах какво се съдържа, не намерих документ, в който да пише аз колко пъти съм говорила с Огнян Стефанов. Ще си направя собствена справка без да затруднявам ДАНС. Не съм говорила със Стефанов доста от преди побоя. Стефанов и гадже да ми беше 80 разговора са твърде много”, уточни още тя.