Депутатите избират заместник на Бисеров
Депутатите избират заместник на Бисеров / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Депутатите избират заместник на Бисеров
68142
Депутатите избират заместник на Бисеров
  • Депутатите избират заместник на Бисеров

На извънредно заседание на парламента депутатите ще трябва да изберат кой да седне на зам.-председателското място в Народното събрание.

До рокадата се стигна след изненадващата оставка преди десет дни на Христо Бисеров. Той подаде оставка не само като зам.-председател на парламента, но и като председател на правната комисия и зам.-председател на ДПС.

След оставката на Христо Бисеров от ДПС съобщиха, че Алиосман Имамов ще бъде номиниран за заместник-председател на парламента, а Четин Казак - за председател на правната комисия.

Големият въпрос е обаче дали ще има достатъчно кворум, за да бъде открито заседанието. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече се закани, че депутатите му няма да се регистрират в началото на пленарния ден.

„Да видим „Атака" какво ще измисли сега. Какъв нов цинизъм ще измисли, защото това е изключително тежък проблем в държавата. Паническото бягство на Бисеров от ДПС му беше осигурено от самото ДПС и от някои от службите. Като ги знам как се подмазват, са отишли веднага и са казали на Доган: „Тук ще има това и това". Доган ги е извикал, убеден съм в това, и им е казал: „Бързо да се маха от всякъде!", коментира случая Борисов.

За да бъде открито заседанието, е нужно поне 121 депутатите да се регистрират. БСП и ДПС нямат достатъчно народни представители и ще разчитат на Атака, за да може да започнат работа.