Депутати от Коалиция за България питат пореден министър за Коиловци

Депутати от Коалиция за България питат пореден министър за Коиловци
Депутати от Коалиция за България питат пореден министър за Коиловци

Чрез писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, народните представители от парламентарната група на Коалиция за България Румен Петков и Кирил Добрев отправиха въпрос към министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, относно лечението на чужди граждани след инцидента в село Коиловци. Това обяви самият Петков на заключителна пресконференция за 2012 година в Плевен.

В писмото се припомня инцидентът в землището на плевенското село Коиловци от 16 октомври т.г., когато двама френски граждани са били ранени, а един е бил бит, при извършен от тях опит за посегателство над български граждани. В писмото до министъра на здравеопазването се казва: „По наша информация, тримата са били лекувани в продължение на 4-5 дни в Плевенската болница”.

Въпросът на депутатите от левицата гласи: „Кой и кога е заплатил разходите за тяхното лечение и на какво основание”.

Румен Петков отново изрази учудване, как може вътрешният министър Цветан Цветанов в продължение на повече от два месеца да бяга от изслушване от Комисията по вътрешен ред и сигурност на Народното събрание. Той каза, че и жителите на Коиловци и жителите на плевенския регион, както и жителите на България се нуждаят от много ясен отговор - истината.

„Фактът, че правителството бяга от отговори на въпроси пред Народното събрание е унижение за парламентарна България”, изтъкна Петков и изрази увереност, че министърът на здравеопазването ще отговори на писмото, с което според него, въпросите по темата не се изчерпват.