/ БГНЕС
"Това, което се случва в момента, много ясно показва, че президентът Румен Радев може би не иска да има редовен кабинет и би искал той да ръководи организацията на изборите, които предстоят, особено на президентските избори. На практика той е в перманентна предизборна кампания. Знаете още от предходните парламентарни избори. Така че, ние сме скептични към това, че ще може да има редовен кабинет. Може би по-скоро отиваме на избори", каза Деница Сачева, представител на ГЕРБ - СДС.

Тя допълни, че те ясно са заявили, че ще бъдат опозиция, приемат резултатите от изборите, така че на този етап предстои да видят дали останалите политически партии ще могат да се организират и да направят редовен кабинет от какъвто безспорно има нужда. Но според нея шансовете на този етап очевидно са много малки, съобщава БГНЕС.

"За нас не е добра новина тогава, когато има нестабилност, когато има хаос. Разбира се, ние ще бъдем отговорни и разумни и ще дадем нашия принос към това, което предстои като дебат по линия на актуализацията на бюджета, защото наистина би било много жалко, ако влезем в зимата с политическа, икономическа, социална и здравна криза едновременно", допълни тя.