Продължават експертните разговори на "Има такъв народ" с парламентарно представени политически сили. Целта е на срещите да бъдат обсъдени отделните политики на бъдещо управление. Във втория ден от експертните разговори, темите са енергетика, иновации, здравеопазване и образование.

Мая Манолова съобщи, че на експертните срещи на тема енергетика от "Изправи се БГ!Ние идваме!" ще търсят подкрепа за законопроектите, които внасят. 

"Ще предложим възможност да бъдат преразгледани цените на тока и парното чрез законови промени, които да обезсилят наредбата на КЕВР", заяви Мая Манолова.

Разговорите, започнаха в понеделник, като първата тема беше правосъдие.

Целта е да се набележат общите допирни точки между партиите, така че да се намери вариант за съставянето на кабинет.

Те идват след проведените консултации при президента Румен Радев в петък. Тогава на среща при президента отидоха представители на всички парламентарно представени партии. От ГЕРБ-СДС отказаха да се явят на срещата, защото според тях липсва диалог.

След това от „Има такъв народ“ поканиха на разговори всички партии, с изключение на ГЕРБ-СДС. И обявиха, че не става въпрос за търсене на коалиция, а за общи идеи и политики
БТА