Делян Добрев
Делян Добрев / БГНЕС
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отхвърли всички обвинения на БСП за злоупотреби с пари и власт. По-рано социалистите припомниха, че чакат проверка на прокуратурата за обществени поръчки за 50 милиона лева на фирми, близки до Добрев.
 
„Елена Йончева определено има фиксация върху мен, претопля се една манджа сто пъти, хвърлят се неверни твърдения“. Това коментира на пресконференция Делян Добрев от ГЕРБ по повод твърденията на Елена Йончева за фирми, близки до Добрев, източвали публични средства.

Нови обвинения на БСП към Делян Добрев
 
„Няма да успеят да ме дискредитират, няма да успеят да ме уплашат, ще продължа да работя за сектора, за който отговарям“, отбеляза Добрев. „Атаката е заради нарушени интереси в енергетиката, става въпрос за много пари“, допълни той.
 
По отношение на кредита, който фирмата на баща му е взел за построяването на завод за пелети, Добрев уточни, че заемът е взет от финансова институция, която е лицензирана от БНБ. Лихвата е 8 процента. Всичко, което е построено, е заложено във връзка с този заем. За тази инвестиция не е ползван нито един лев европейски средства, каза депутатът. По мое настояване не позволих на моя баща да кандидатства по програмата за развитие на селските райони, уточни Добрев.

Елена Йончева с нови сигнали срещу Делян Добрев, той се закани да я съди
 
По отношение на фирмата, с която БСП свързва Добрев за санирането, депутатът обясни, че тя е спечелила 10 от 11 обществени поръчки 4 месеца след като ГЕРБ са оттеглили подкрепата си за кмета на Хасково. Нито съм свързано лице, нито съм възложител, посочи той. По думите му тази фирма е печелила обществени поръчки в Смолян по времето, когато кмет е била Дора Янкова от БСП.
 
Делян Добрев прецизира въпросите си към Елена Йончева и я попита дали е служител, сътрудник и има ли взаимодействие с български и чужди служби, както и дали атаката срещу него е свързана с интересите на тези служби в сектор енергетика. Добрев попита дали Йончева познава Цветан Василев и дали е била в изба в с. Коларово, община Харманли. По време на предизборната кампания за парламент използвала ли е Йончева служебния автомобил на областната администрация, за да превози нейния фотограф до границата, попита още Добрев.

Делян Добрев: Ще съдя Елена Йончева
 
Добрев заяви, че оттеглянето на оставката му като депутат няма връзка с образуваното по случая дело в Конституционния съд. Той допълни, че каквото и да е решението на съда, то няма да има ретроактивно действие.
 
Антон Тодоров от ГЕРБ попита дали Елена Йончева е била на посещение в Кувейт, спестявала ли е средства, използвайки държавата.