Дариткова: Необходими са прозрачност и диалог в работата на фонда за лечение на деца
Дариткова: Необходими са прозрачност и диалог в работата на фонда за лечение на деца / БГНЕС, архив

Необходими са прозрачност и диалог с обществото по отношение на работата на фонда за лечение на деца, коментира председателят на парламентарната комисия по здравеопазването Даниела Дариткова, която участва във форум, посветен на здравеопазването. Тя коментира предстоящия протест на родители срещу работата на институцията, който е предвиден за сряда - 5 октомври.

Правителството одобри промени във Фонда за лечение на деца

Дариткова допълни, че винаги е смятала, че по пътя на диалога се постигат по-добрите решения, устойчиви във времето, отколкото чрез протести, и напомни, че всеки, който има въпроси, може чрез комисията по здравеопазване да ги постави на министъра.

"Смятам, че по този начин ще се постигне едно общо успокоение на обществото и ще дадем възможност фондът да функционира нормално, което е в интерес на тежкоболедуващите деца", добави тя.

Родители протестираха заради работата на Фонда за лечение (СНИМКИ)

Предвижда се в четвъртък (6 октомври) на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване да бъде изслушан министър Петър Москов за функционирането на фонда, за финансовото му обезпечаване, за необходимостта от диалог, за да се възстанови доверието в тази институция, каза Дариткова.

Дариткова Необходими са прозрачност и диалог в работата на фонда за лечение на деца
netinfo

Новият директор на Фонда за лечение на деца иска да върне доверието

"В момента има обществено напрежение. Смятам, че фондът функционира в рамките на всички правомощия, с които разполага и функционира в интерес на децата, но е нужно повече прозрачност и повече диалог с обществото, за да може наистина да се обясни, а в същото време и да се уточни какви са проблемите, ако можем да бъдем полезни, те да намерят своето решение", акцентира още Дариткова пред журналистите.

Източник: БТА