/ / iStock/Getty Images
Местната инициатива група "Пластмаса за благотворителност" дарява 8 инхалатори на Детско отделение в Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Николай Чудотворец" - Лом. Инхалаторите бяха закупени и благодарение дарението от 1000 лв. на китайския бизнесмен Цън Цон, който отглежда над 4000 декара лозя край Лом.

Започва младежка кампания „Дари, за да зарадваш“ в Стара Загора

Той решил да направи жеста към децата, за да им пожелае весела Нова година и да бъдат здрави. Пухкави играчки и герои от приказки ще зарадват малките пациенти. В момента се събират пари за веноскоп - уред за намиране на вени на малки деца, цената на който е над 5000 лв.

Мисията, обединила хора с различни професии в социалната мрежа Facebook, е да направят града си по-чист, да намалят количеството на пластмасите, които се изхвърлят в природата и пълнят контейнерите, а със събраните от предадените за рециклиране пластмаси и алуминиеви кенчета средства да се подкрепят местни каузи.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Предстои втора битка за малката Велина от Бургас

Детско отделение в ломската болница е с 15 легла, които са запълнени, имахме остра нужда от инхалатори“, каза началникът на отделението д-р Красимир Крумов.

Стаите на детско отделение са пълни от петък, има деца с различни заболявания. Някои малчугани са с морбили и са приходящи от чужбина. Други от вчера са преместени в инфекциозно отделение, допълни д-р Георги Савков.
24 часа