младежи
младежи / община Стара Загора
По инициатива на Младежки общински съвет Стара Загора на 1 декември стартира предколедното издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“.
 
В 11.00 часа към социалните кухни в църквите ,,Св. Димитър‘‘ и ,,Св. Паисий Хилендарски‘‘- кв. Зора ще тръгнат поредните събрани дарения. Този път те са събрани от ученици във Второ основно училище „П.Р.Славейков”.
 
Младежки общински съвет стартира втората благотворителна  целогодишна  кампания ,,Дари, за да зарадваш - 2‘‘. Първата благотворителна кампания през 2018 година бе за събиране на ученически пособия, дрехи и играчки за едно старозагорско училище. Тази година кампания има за цел да помогне на човек в нужда. Младежите отправят апел, че  можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година.
 
„Ако искаш да зарадваш хората до теб, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд  значи много”, призовават те. В кампанията може да се включи всеки, който има желание и разбира се, има възможност да отдели поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност. Досега над 250 кг хранителни продукти са стигнали до хора, които имат нужда от тях.
 
Освен старта на кампанията на 1 декември – Световен ден за борба със СПИН/ХИВ, младежите ще проведат и превантивна информационна кампания „Моето здраве е моето право”. От 12.00 до 14.00 часа в МОЛ „Галерия” младежите ще привлекат вниманието  на посетителите  към  повишаване на сексуалната култура, популяризиране на безрисково сексуално поведение, с апел за толерантно поведение към хората живеещи с  ХИВ/СПИН. 
 
От Регионалната здравна инспекция ще предоставят възможност всеки, който желае  да изследва своя хив статус  в мобилен кабинет на  един от централните входове на мола. Кампанията ще завърши с флашмоб – червена панделка от балони – символ на съпричастност с хората живеещи с ХИВ/СПИН.