Д-р Георгиев: Заприличваме на Кадафи, обвиняваме за всичко чужденците
Д-р Георгиев: Заприличваме на Кадафи, обвиняваме за всичко чужденците / NovaNews.bg

Д-р Здравко Георгиев, който прекара години в либийски затвор, обвинен в заразяване на деца със СПИН, днес се грижи за бежанците, настанени в къщата на канадския милионер-филантроп Янк Бари в Банкя. Там живеят около 55 души, приблизително половината от които деца - от новородени, до 14-годишни.

„Посещавам ги веднъж-два пъти седмично. Освен че ги лекувам, защото това ми е професията, просто се забавлявам с тях", сподели медикът в студиото на „Събуди се" по Нова телевизия.

„Историите им са много тъжни, много страшни", казва д-р Георгиев. „Това, което ме крепи и мен, и съпругата ми Криси, е това, че ние най-добре знаем какво е да си в чужда държава и никой да не ти помага - много страшно е", казва оцелелият в Либия българин.

„Янк Бари е евреин, ние сме християни, те са араби и мюсюлмани. Това няма значение. Важното е, че тези хора са в беда и се нуждаят от помощ. Вече осми месец те не създават никакви проблеми в Банкя", казва Здравко Георгиев, който се възмути истински от случилото се в Розово. Там местни хора прогониха сирийци, наели къща в селото.

„Започваме да приличаме на Кадафи. Той за всичко обвиняваше чужденците и затова се случи това с нас", обоснова несъгласието си лекарят.

Източник: NovaNews.bg