Цветанов: Защо никой не пита Първанов за неговите имоти?
Цветанов: Защо никой не пита Първанов за неговите имоти? / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

От април 2009 година аз съм подложен на системен обстрел от жълтата преса и политици, които не знам с каква репутация им се дава доверие на говоренето. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV по повод проверката за имотите му, представена вчера в парламентарната комисията за борба с корупцията.

"Моите тъст и тъща от 1964 година купуват един апартамент, в който и в момента живеят на ул. "Сан Стефано". До 2006 година те не са купували никакъв недвижим имот. Когато съм се женил със съпругата ми всеки родител под някаква форма иска да устрои своите деца", сподели Цветанов. Запитан дали 130 000-те лева на неговия тъст са от спестявания Цветан Цветанов каза: "Той е човекът, който ще доказва. Всичко се прави спекулативно, единство се атакува вътрешният министър".

"2009 година, когато ме изкараха, че страдам от някакво странно заболяване и припадам, сигурно се е отразило по някакъв начин на моите близки. След това, по време на изборната кампания излязоха слухове, че обикаляйки страната, съм забременил някаква девойка и се очаквало да роди точно преди изборите, тогава трябваше ли съпругата ми да повярва на тези неща и да поиска развод", каза Цветанов. Той попита защо никой не е питал президента Първанов за неговите имоти: "Може би не смеете и вие да зададе въпроса за президента, защото може да бъдете уволнени, както беше уволнен г-н Инджев. Моето семейство е ощетено, защото '55-та година, когато започва разширяването на "Надежда", бутат къщата ни, вземат дворното ни място и построяват осеметажни блокове и всъщност аз вземам двустаен апартамент, а брат ми тристаен".