Цветан Василев излезе от анонимност: Бойко Найденов бил кандидатът за главен прокурор на Пеевски
Цветан Василев излезе от анонимност: Бойко Найденов бил кандидатът за главен прокурор на Пеевски / снимка: БГНЕС, архив
Цветан Василев излезе от анонимност, Бойко Найденов бил кандидатът за главен прокурор на Пеевски
82128
Цветан Василев излезе от анонимност, Бойко Найденов бил кандидатът за главен прокурор на Пеевски
  • Цветан Василев излезе от анонимност, Бойко Найденов бил кандидатът за главен прокурор на Пеевски

Бившият шеф на следствието Бойко Найденов е бил кандидатът за главен прокурор на Делян Пеевски. Това става ясно от интервюто на собственика на фалиралата Корпоративна търговска банка Цветан Василев. Пред журналиста Люба Кулезич банкерът, който по последна информация се намира в Сърбия, разказва за последния си разговор с Ахмед Доган, както и за разпродаването на активите на КТБ.

Докато чака да разбере дали ще бъде екстрадиран в България, Цветан Василев даде поредното си скандално телевизионно интервю след няколкомесечено затишие. Ден преди излъчването му в ефира на ТВ7 бяха разпространени основните акценти от разговора му с Люба Кулезич.

Бившият банкер споделя мнението си за „най-сериозния бизнес в държавата” в момента. „В момента най-сериозният бизнес в държавата България е брокерския бизнес, свързан с активите на Корпоративна банка. Има няколко брокерски компании - брокерска компания Пеевски, брокерска компания Сталийски. Всеки продава нещо от активите”, заявява Василев.

Друга част от интервюто е посветена на премиера Бойко Борисов и на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Борисов е феномен, безусловно. Дали има алтернатива или няма, какво да кажа. И Рим на един етап не е имал алтернатива. И в един момент се е сгромолясала такава империя”, посочва бившият банкер. „Доган ми каза, че е късно. Не знам какво точно е било късно, но това означава едно - че съм бил наклеветен, твърдо”, споделя още Василев.

Несъмнено силно впечатление прави част от изявлението на бившия „Мистър Икономика”, в която той говори за избора на главен прокурор и предпочитанията на медийния магнат Делян Пеевски към един от неофициалните кандидати за поста - бившият шеф на следствието Бойко Найденов.

„Първоначалният кандидат на Пеевски беше Бойко Найденов. След това беше намерено компромисно решение Сотир Цацаров да бъде главен прокурор. Затова и Цацров вероятно му се отблагодарява сега”, коментира Василев.

Интервюто с бившия банкер ще бъда излъчено на две части в четвъртък и петък.