дело КТБ
дело КТБ / БГНЕС
Банкерът Цветан Василев поиска от спецсъда да прекрати делото за източването на КТБ. Писмото му беше прочетено от защитата в съдебна зала.

Втори ден спецсъдът заседава по исканията на адвокати и обвинители дали да даде ход на процеса или да върне обвинителния акт.

дело КТБ
БГНЕС

Специализираният съд даде ход на делото за КТБ

В писмото си Цветан Василев изразява мнение, че трябва да има дело за организиране на фалита на банката и обогатяване чрез разграбването на активите.Банкерът е основен подсъдим по процеса. Той обаче не се явява. Заедно с него пред съда са изправени още 17 души.

Сръбските власти връчили призовката на Цветан Василев
 

дело КТБ
БГНЕС


Единственият полезен ход, който Цветан Василев и защитата му могат да възприемат, е да се опитат да превърнат процеса в политически. Това коментира в отговор на журналистически въпрос в Перник ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев по повод декларация на защитата, че Гешев, главният прокурор и други лица участват в организирана престъпна група.

Разследването за КТБ приключи: 18 са обвиняемите

Имаме безкрайно много доказателства в този процес, заяви ръководителят на Спецализираната прокуратура. Те обаче няма да бъдат коментирани от защитата на Василев, убеден е Гешев. Ще наблягат на политически оттенък, процедурни нарушения, но не и на доказателства, каза още прокурорът. По думите му подобна сюжетна линия е логична и предвидима, защото единственият начин да бъде отказана екстрадиция, е да има някакви политически причини.