/ БГНЕС
Не мога да давам оценка на службите, защото не съм навътре в дейността им и се надявам, че си вършат добре работата. Това коментира Цвета Караянчева пред Дарик във връзка с терористичната атака в Нова Зеландия, извършена от човек, който е бил миналата година в България.

По повод опрощаването, а после решението за отлагане до 10 години на плащанията на дълговете и лихвите на мюсюлманското вероизповедание, председателят на НС заяви, че то е в тежко финансово състояние и заради това се е пристъпило към подобно решение - защото духовните лица не са взимали заплати с месеци.

Обрат: Отсрочка, а не амнистия на дълговете на вероизповеданията

Караянчева посочи, че специалисти са изказали мнение, че българските мюсюлмани трябва да бъдат подкрепени, защото са възможна защита от проникването на ислямски фундаменталистки идеи.

Лихвите по натрупаните дългове ще се разглеждат по общо основание, обясни шефът на Народното събрание. 

Парламентът одобри амнистията на задължения на вероизповеданията

Няма ортаклък с ДПС, категорична бе Караянчева, отговоряйки на онези, които внушават, че има съглашателство между ГЕРБ и ДПС.

Нинова: Събитията от последните дни доказват, че този парламент е изчерпан морално и политически

Никола Чанев ще е кандидат на ГЕРБ за кмет на Кърджали, обяви Караянчева, коментирайки ситуацията в този регион на страната, откъдето тя е и депутат.

Идеите за промените в законодателството идват от министерствата, от неправителствените организации, и според нея, те се правят, за да се отговори на нуждите и промените в обществото.

Караянчева призова да не се критикуват така остро народните представители, защото те са избрани от хората по места и познават проблемите на хората там,  работят тези хора да живеят по-добре.

Според председателят на НС има закони, които трябва да се приемат бързо, но има и закони, които могат да изчакват и с месеци.