Четин Казак: Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости
Четин Казак: Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости / БГНЕС
Четин Казак: Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости
83485
Четин Казак: Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости
Четин Казак: Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости
  • Четин Казак: Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости
  • Четин Казак: Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости

Както Кърджали, така и ДПС са непревземаеми крепости. Те не могат да бъдат превзети нито отвън, нито отвътре. И всякакви опити да се подмени профила на ДПС са обречени на неуспех.

Това заяви на нарочна пресконференция в Кърджали по повод 26 години от създаването на местната структура на партията съпредседателят му Четин Казак. Той заедно с колегите си от „триумвирата” Мустафа Карадайъ и Рушен Риза участват в честването на годишнината тази вечер.

По думите на Казак именно ДПС е партията, благодарение на която България е станала член на НАТО, а по-късно и на Европейския съюз.

С "греховете си" Местан искал да върне ДПС във властта "през парадния вход"

ДПС ще продължи да защитава правата и свободите на всички български граждани, както и етническия мир, категоричен беше Рушен Риза.

В краткото си изявление той определи като проблеми изучаването на майчиния език, който трябва да стане задължително избираем предмет, недостатъчното участие на малцинствата в системите на МВР и МО. Според него по тези показатели в България все още съществувало деление на етнически и религиозен принцип, а ДПС ще работи за отстраняването на тези проблеми.

Другият съпредседател на ДПС Мустафа Карадайъ коментира изявления от вчерашната пресконференция на Лютви Местан. "Разбрах, че предишният председател прозрял, че не му е мястото в ДПС. Логичен е въпросът - кога го е прозрял? След изключването му или когато беше председател", попита Карадайъ. 

Той направи и извода, че от изявленията на Лютви Местан станало ясно, че се е опитал да подмени ДПС еднолично, без дебат и решение на колективните органи на партията.

"Тези, които не споделят ценностите на ДПС и напуснаха парламентарната ни група, да бъдат така доблестни и да напуснат и Народното събрание, а ако решат могат да си създадат свои политически проект", призова още съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Ахмед Доган лично предложил новото ръководство на ДПС

Общинските и областните структури на ДПС в Кърджали са единни и сплотени въпреки бурните политически събития през последните месеци в нашата партия, потвърди от своя страна областният лидер на ДПС в Кърджали и кмет на областния град Хасан Азис.

"Няма разцепление в структурите на ДПС в район Кърджали. Диалогът с нашите избиратели не е нарушен. Този диалог никога не е спирал. Няма промяна в евроатлантическата ни ориентация", категоричен беше той.

На въпрос ще има ли паралелно честване на 26-та годишнина от създаването на местната структура, Азис отговори, че няма такава информация.

В същото време бившият областен лидер на ДПС Бахри Юмер и депутатът Шабанали Ахмед бяха забелязани в заведение на автогарата в Кърджали. Скромната почерпка плати депутатът, а Юмер каза, че има гости чужбина и няма време за чествания.