/ БГНЕС
Очаква ни хладна седмица, сутрините ще бъдат студени, в по-високите места ще превалява и сняг. Поради наближаването на нов средиземноморски циклон, който тази нощ срещу сряда, в четвъртък, и в петък ще оказва влияние над нашата страна, ще бъде облачно и дъждовно. Това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в "Дарик Кафе".
 
Сняг вали по високите места на Смолянска област. На проходите „Рожен“, „Превала“ и „Пампорово“ се е образувала снежна покривка. Сняг е валяло и в Габрово.
 

Под осемсантиметрова снежна покривка и минусов студ се събуди тази сутрин курортът Атолука в община Брацигово. В същото време на двайсетина километра – в Пазарджик, грее слънце и вече няма следа от облаци, а температурите вървят към летни стойности.
 
По данни на Хидро-метеорологичната обсерватория в село Ивайло, снежна покривка тази сутрин има само във Фотиново, и то около 2 см.

сняг
netinfo

Какво време ни очаква през април? (ВИДЕО)

До петък времето ще се задържи с ниски дневни температури, облачно и с превалявания.
 
В събота вече се окачва малко по-стабилно време и с повече слънце. Дневните температури ще се повишат. Неделният ден също ще започне слънчев, но постепенно ще се заоблачи, ще нахлува по-хладен въздух от северозапад и се очакват нови превалявания на много места.
 
Следващата седмица се очаква по-хубаво и стабилно време.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg