Българските сестри са все още в затвора Джудейда
Българските сестри са все още в затвора Джудейда / netinfo

Все още от летището в Триполи не е излетял самолетът, с който петте български медицински сестри, д-р Здравко Георгиев и палестинският лекар с български паспорт Ашраф трябва да напуснат Либия. Това каза пред Дарик високопоставен дипломатически източник пожелал анонимност.

В същото време на летище София се увеличава броят на роднините, които очакват своите близки. Пред правителствения ВИП има и голям брой журналисти. По последна информация петте български медицински сестри и д-р Ашраф допреди 30 минути все още не са били докарани на летището в Триполи от затвора “Джудейда”. Първоначално самолетът е трябвало да излети в три часа българско време. В самолета вече няколко часа се намира единствено д-р Здравко Георгиев.

В същото време вече повече от два часа пред правителствения ВИП на аерогара София чакат роднини на част от медиците. Тук е дъщерята на Валя Червеняшка, зълвата на Валентина Сирополу, майката на Кристияна Вълчева, както и синът на Снежана - Ивайло. Той обясни, че няма никаква информация кога самолетът от Триполи трябва да излети.

Според директора на редакция „Международни новини” на авторитетна световна информационна агенция, случаят с българските медици „не е претърпял никакво развитие тази нощ и българките се намират все още в затвора".