Българи направиха суперавтомобил (ВИДЕО)

Българи направиха суперавтомобил. Колата е проект на италиански автомобилен производител, но изработката е поверена изцяло на български екип. До момента са създадени две бройки. Едната е в България, а другата събира погледи на изложения за луксозни коли в Италия, разказва NOVA.

Производителят на „Калашников“ представи електрически автомобил (ВИДЕО)
 
Механикът Кристиян Колев е част от екипа, произвел суперавтомобила. Като участник в проекта сбъдва и своя голяма мечта, а именно да създаде кола.
 
“Под капака се крият американски мускули, които са 6200 кубика, 450 коня, задно предаване, което несъмнено ще предаде емоция на човека, който шофира“, споделя той.

Създадоха суперкола с 3D принтер
 
Въпреки голямата мощност, колата покрива най-високи европейски стандарти за екологичност. Екипът се състои от четирима души, които успяват да направят двете коли за по-малко от година.
 
“Най-скорошните изложения, в които успяхме да вземем участие, са в Торино, Болцано. Сега очакваме и организиране на есенните изложения. Най-трудното при производството е това, че всеки детайл трябва да се направи на 100%, от което следва всеки следващ детайл. Ако първият детайл не е направен на 100%, и следващият детайл има проблем“, допълва механикът Борислав Цветков.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
nova.bg