/ Георги Димитров
Веднага трябва да се вдигне скоростта на жп транспорта до нивото на безопасна скорост, за да имаме оферта към потребителите. Това коментира номинираният за министър на транспорта и съобщенията Николай Събев пред медиите след представянето на проектокабинета с мандатоносител "Продължаваме Промяната".

По думите му, за да бъде привлекателен жп транспортът, трябва да се вдигне скоростта. "Оказва се, че има участъци, в които вместо да се направят нужните ремонти, съзнателно се създават ограничения за намаление на скоростта. Трябва да видим кои са тези участъци, как най-бързо можем да направим тези ремонти, така че да вдигнем до безопасно ниво средната скорост на придвижване на товарните и пътническите влакове", смята Николай Събев.

Номинираният за министър Божидар Божанов: Скоро гражданите ще могат да се идентифицират електронно

Той е убеден, че проектокабинетът може да изкара четиригодишен мандат, защото според него всички условия за това да има нормална държава и ускорение в икономиката са налице. "Обществото има такива очаквания, имаме обществената подкрепа и в разговорите с коалиционните партньори това беше вече очевидно", допълни Събев.

Той посочи, че след представянето, хората от проектосъстава на Министерския съвет са имали среща и по думите му всички са били "на една страница".

Кои са хората в проектокабинета „Петков“ (СНИМКИ)

"Очарован съм от състава, има страхотни експерти и за мен ще е удоволствие да работя с тях", заяви Николай Събев. "Когато правим нещата нормално, разумно, в очевидна обществена полза, с добър тон и уважение към хората, мисля, че нещата ще се случат", допълни той.
БТА