bTV ще съди Халваджиян
bTV ще съди Халваджиян / Sofia Photo Agency, архив

След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на Global Vision bTV да оповести договорите за предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница", телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни, съобщават от bTV.

Оттук нататък спорът ще бъде решен по съдебен път, като екипът на медията ще заведе дело срещу продуцентите, за да защити доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура.

От телевизията припомнят, че на 12 април bTV се е съгласила да участва в обща пресконференция с Global Vision, след като договорите между страните бъдат предварително публично оповестени. "Телевизията даде по-дълъг от обичайния едноседмичен толеранс за официална реакция от страна на продуцента, но до вчера, 21 април, съгласие за предварително разкриване на договорите не постъпи в bTV. За медията това е ясен знак, че продуцентът не желае да даде на телевизията възможност да се защити от клеветите му по друг начин, освен в съда, посочва БГНЕС.

След като Мъгърдич Халваджиян не прие поканата на телевизията да се оттегли достойно от всичките си съвместни проекти, bTV прекрати едностранно договора му като жури на "България търси талант".

Договорните отношения между Global Vision и bTV Media Group бяха прекратени и от ефир бяха свалени "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Продуцентът на предаванията Магърдич Халваджиян заяви на пресконференция, че в последните месеци медията опитвала „да налага цензура на "Господари на ефира": „Върху това предаване е имало натиск много пъти да не излъчва някои репортажи, никога обаче досега не се е опитвал някой да налага цензура". От телевизията пък заявиха, че са подавали сигнали към екипа, „единствено по молба на съответната засегната страна да изрази и своята гледна точка".