БСП
БСП / БГНЕС
БСП внесе в деловодството на парламента искане за вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" за сектор "Здравеопазване". "Внесохме мотивите за вота, всички сме се подписали", заяви пред журналисти председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова.

БСП
БГНЕС

Според парламентарния правилник разискванията по искането за вот на недоверие започват не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението. Гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.
 
БСП ще иска вот на недоверие заради здравната реформа

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е категоричен, че внесеният вот на недоверие няма никакъв шанс да успее, защото по думите му „страната ни днес не се нуждае от предсрочни избори, страната ни днес се нуждае от опозиция да сложи проблемите на масата, да дава своята алтернатива, а ние виждаме, че БСП нямат алтернатива“. Цветан Цветанов беше на посещение в Смолян. „За всички е ясно, че вотът на недоверие няма да мине, дори представителите от БСП знаят това, но при тях повечето е да има дестабилизация, заиграване със страховете на хората. Това, което мога да ги уверя, е, че това не е подходът, с който могат да правят политика“, коментира още Цветанов. Относно мотивите на БСП за вота на недоверие той е категоричен, че дебатът ще даде отговор кой е бил прав и кой не.

Това е третото искане за вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Първите два бяха по темите "Корупция" и "Сигурност".

БСП
БГНЕС