"Няма време, а и никой от колегите не пое идеята. Виждате ли желание от другите партии изобщо да дебатираме такава тема".  Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание във връзка с идеята му да бъде въведено смесено гласуване - пропорционално и мажоритарно. 

Той подчерта, че са отворили врата да говорят с всички по тази тема. "От вчерашния ден научихме, че ПП-ДБ искат да ни предложат пак от същото", каза Борисов. 

Борисов коментира тезата на ПП-ДБ, че ще предложат неутрален, максимално отдалечен премиер, който да си предложи екипа от министри. "В мен възникват два въпроса - кой ще предложи такъв човек и който го предложи, той няма ли да е партиен? Ако е така, както казва, не е ли тогава време, те да обявят, ние да обявим, ако е такава форма на правителството кой ще е този човек", подчерта лидерът на ГЕРБ. 

Борисов: Естествените партньори на ГЕРБ са тези в сглобката, плюс БСП и ИТН

Според него, ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с мнозинство в парламента.

"Всеки ден ли ще се занимаваме с турски сериали, всеки ден ли ще се занимаваме с ДПС. От 240 депутата те ще имат 20-30. Останалите са важни" , така Бойко Борисов отговори на въпрос свързан с подкрепата, която ГЕРБ ще търси в НС предвид случващото се в ДПС. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня