Лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов / БГНЕС, архив
Бившият премиер Бойко Борисов поиска да дебатират с БСП заедно общите спорни теми. Той бил притеснен от "каруцарския речник", който използва левицата. Ние станахме възпитани хора и сега трябва да се върнем назад, затова предлагам да седнем заедно и да се разберем по спорните теми, предложи лидерът на ГЕРБ.

Поздравявам БСП с бързото израстване, ако са изпълнили това, което казва Министерството на отбраната, но не е нужно да се прикриват и да лъжат избирателя, така той коментира критиките на левицата.

Борисов подчерта, че служебното правителство, което, по думите му, е на БСП, проваля самите социалисти, защото не са им излезли, например, сметките за нарушения в министерствата, за границата.

Нинова: Ястребът Борисов се опитва да се превърне във врабче, не му се получава

Бившият премиер припомни, че единственото, срещу което ясно е бил, е разполагането на флотилия в Черно море. "Дали съм врабче, дали съм гълъб, няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен, ако не бях, щях да я сравня с някоя птица, но не и ястреб...Много ми е мила държавата, защото имам такива говорители, които, ако ги пусна, такава вакханалия може да стане и затова предлагам възпитан и коректен дебат", разясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател и бившият вицепремиер по икономическата политика Томислав Дончев
БГНЕС, архив

СЕТА не включва генномодифицирани храни, осигурява безвизово пътуване, опроверга той твърденията на БСП.

Валентин Радев добави, че в критиките си Корнелия Нинова не казва нищо срещу това, което е подписал служебният министър на отбраната на срещата в Брюксел.

Според Томислав Дончев е невъзможно с рационални аргументи да се отговори на голяма част от "глупостите" на левицата.

БСП ще сезира прокуратурата за процедури по програмата за саниране

Изказванията на БСП за санирането будели съмнения, че целта е то да бъде спряно и парите, които държавата се мъчи да осигури, да отидат някъде другаде.

ГЕРБ: България извлече възможно най-доброто от ратифицирането на СЕТА

Споразумението СЕТА беше подкрепяно под различна форма от кабинета "Орешарски", проверявано е от икономическите екипи на основните европейски институции и правителства, нашите експерти също са чели, гледали и анализирали, даде Дончев доводи "против" тезата на социалистите.
 
Нинова определи като национални предатели гласувалите "за" СЕТА
 

Бившият вицепремиер по икономическата политика Томислав Дончев
БГНЕС, архив

Той добави, че протекционизмът означава всички други държави да правят същото, което на свой ред ще спре износа. Притеснява ме и прилагането на лъжата като основна политическа технология, отбеляза още Томислав Дончев.
БТА